Otváracie hodiny
1,2

Kakao bôby celé nepraž100g BIO RAW HL

Skladové číslo: 2362

Kakao bôby celé nepraž100g BIO RAW HL

3,30 € s DPH
ks

Kakaové boby nepražené

Máte radi čokoládu a cítite sa po nej dobre? Počkajte, až okúsite kakaové bôby! Kakaové bôby obsahujú niekoľkonásobne viac energizujúcich látok, ktoré sa pri príprave čokolády stráca. Chuť surového nepraženého kakaa je tou najčokoládovejšia. Ostatne nie nadarmo sa plody kakaovníka nazývajú pokrmom Bohov. Kakao nie je len surovinou na výrobu čokolády, je to vynikajúci antidepresívum, antioxidant, je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny omega 6 (ktoré sa práve v upravených čokolách stráca), obsahuje množstvo najrôznejších zdraviu prospešných látok, ako horčík, železo, síru, chróm, mangán , zinok, anandamid, arginín, dopamín, tryptofan, fenyletylamink, teobromín atď. Kakaové bôby navodzujú dobrú náladu, pocity šťastia a spokojnosti, majú aj ľahko afrodiziakálne účinky. Kakao priaznivo ovplyvňuje funkciu mozgu a celý centrálny nervový systém. Pocit uvoľnenia sa dostavuje veľmi rýchlo. Dochádza k rozjasnenie očí, mysle a na zvýšenie chuti do života. Kakaové bôby sú skvelým pomocníkom pri štúdiu, či psychicky a fyzicky náročných zamestnaniach a úkonoch.


Nepražené kakaové bôby obsahujú látky priamo ovplyvňujúce psychickú pohodu a výkonnosť organizmu. Vďaka pôsobeniu kanabinoidy anandaminu, esenciálne aminokyseliny tryptofánu, fenylalanínu a teobromínu dochádza k vyplaveniu niekoľkých hormónov oi. Serotonínu, ktorý majú ako komplex za následok - pocit uvoľnenia, šťastia, klesnutí hladiny stresových hormónov a zároveň miernu stimuláciu, podnecujúce k ďalšej tvorivosti.

Kakaové bôby sa v tomto stávajú skvelým antistresor a adaptogénom. Pocit uvoľnenia a mierna stimulácia sa dostaví už veľmi skoro po požití kakaových bôbov - rádovo do niekoľkých desiatok minút. Dôjde k rozjasnenie očí, mysle a na zvýšenie chuti do práce. Kakaové bôby sa týmto stávajú skvelým pomocníkom pri štúdiu, či psychicky a fyzicky náročných zamestnaniach a úkonoch. Tieto celé kakaové bôby nelúpanej pochádzajú z Peru, domoviny kakaovníka, ktorý sa až v 16. storočí začal pestovať aj na iných miestach planéty. V Zadné Indii, na Filipínach, v Afrike. V Peru je tradičné spracovanie kakaa hlbokú fermentáciou. Vďaka hlbšej fermentácii sa kakaové bôby z Peru zbavujú horkosti, avšak zároveň s týmto aj určitej časti svojej čokoládovitosti. Naopak viac je cítiť určitá ovocnosť. Pozitívne účinky kakaa zostávajú. Obal nelúpaného bôbu je tvorený slabou šupkou, ktorú je potrebné pred užitím olúpať. Ide to veľmi ľahko, šupka je podobná papiera. V našej ponuke máme niekoľko druhov kakaa, je len na vás, ktorý si vyberiete. Kakao v čase, keď Európa ešte nemala ani šánunk o nejakej Amerike, bolo veľmi dôležitou komoditou pre Aztékmi, ktorí v Južnej Amerike vládli. Španielske kroniky dobývanie Mexika Hernán Cortez udávajú, že na slávnostnú tabuľu Montezumu II., Vládca Aztékov, nebolo iných nápojov ako čokolády, podávané v zlatých pohároch so zlatou lyžičkou. Indiáni kakao dochucovali vanilkou a korením, podávaná čokoláda bola našľahané do lahodnej peny, ktorá sa rozpúšťala v ústach. Každý deň tak bolo pripravené aspoň 50 šálok čokolády pre kráľa a ďalších 2000 pre šľachtica jeho dvora. Španieli potom čokoládu priviezli do Európy, kde sa už v 16. storočí stala obľúbeným nápojom. Rozšírili pestovanie kakaa aj do iných oblastí sveta. Kakaové bôby prenikli aj do alchýmie pod názvom čierne zrno. Do Európy čokoládu priviezli Španieli a tá sa rýchlo (už v 16. storočí) stala veľmi obľúbeným nápojom. Španieli tiež doviezli kakaovníky do oblasti Zadné Indie a Španielske východnej Indie (predovšetkým na Filipíny). Kakaové bôby prenikli dokonca aj do alchýmie, kde sa stali známymi pod menom čierne zrno. Kakaovník bol systematicky pomenovaný až v 18. storočí švédskym prírodovedcom Carlom Linné, ktorý ho nazval Theobroma cacao čiže "potrava bohov". Z olúpaných šupiek sa pripravuje tradičné povzbudzujúce nápoj, zaliatím vriacou vodou. Kakaové bôby sú východiskovou surovinou na výrobu čokolády, ale v surovom stave sú oveľa zdravšie s nezanedbateľným účinkom na ľudské zdravie. Kakao obsahuje širokú škálu vitamínov, minerálov, antioxidantov. Kakaové bôby obsahujú vyše 300 rôznych látok, vrátane takých ako anandamid, arginín, dopamín, tryptofan, teobromín. Užívanie čistého kakaa dopĺňa hladinu horčíka v organizme a zabraňuje jeho predčasnému starnutiu. Moderné štúdie uverejňujú jeden z najvyšších obsahov antioxidantov v potravinách vôbec. Ovšem tu si musíme dať pozor, kakaový prášok, ktorý už prešiel procesom praženia, obsahuje antioxidantov až 20x menej. Máte radi čokoládu a cítite sa po nej dobre? Počkajte až okúsite kakaové bôby! Kakaové bôby obsahujú niekoľkonásobne viac energizujúcich látok, ktoré sa pri príprave čokolády stráca. Chuť surového nepraženého kakaa je tou najčokoládovejšia. Pri prvom ochutnaní budete cítiť silnú výraznú čokoládovitost bez stôp sladkosti. Majú skus ako oriešky, neškodí zubom a v menšej miere sú vhodné aj pre deti. Na kakaové bôby si človek zvyká postupne behom jedného 50g balenia. Mnohým ľuďom schádza enormný sladkosť čokolády, ale po konzumavi vrecka, po ochutnaní všetkých pozitívnych účinkov, sa už žiadna čokoláda nebude zdať dosť čokoládová.

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...


Meno: Povinný údaj
Email: Povinný údaj
Hodnotenie:
Vaša recenzia:

Odoslaním príspevku súhlasíte s podmienkami používania služby recenzie produktu


Odporučte emailom.


Komu: Povinný údaj
Od: Povinný údaj
Sprievodný text: