Blog

Hovädzia polievka | hovädzí vývar | vývar

 
 
Ingrediencie
 
500 g hovädzie predné, alebo hovädzích rebier 
Špikové kosti
90 g koreňovej zeleniny /mrkva, petržlen, kareláb, zeler/
1 cibuľa
Peržlenovú vňať
Ligurčekovú vňať
Himalájska soľ
Celé  čierne korenie
Nové korenie
3 l pitnej vody
 
 
Postup
 
Umyté mäso a špikové kosti  dáme variť do studenej pitnej  vody. Neskoršie pridáme očistenú zeleninu, 5 zrniečok čierneho korenia, nového korenia, soľ a pomaly  na miernom ohni varíme aspoň 2 hodiny. Pena, ktorá nám vznikne zbierame po okraji sitkom. Uvarenú polievku precedíme a podávame s uvarenými cestovinami, nakrájaným  na kocky uvareným mäsom a super zeleninou. Polievku dochutíme posekanou petržlenovou a ligurčekovou vňaťou.
Dobrú chuť!
 
 
Moja rada
 
Polievku varte pomaly,  aby bola číra. Hovädzí výrar si odložte do chladničky a v prípade potreby použite miesto vody na podliatie mäsa, omáčky, či zeleniny a získate tak úžasne dobré jedlo. Radí sa medzi najzdravšiu polievku sveta. Mäso je diétne, ľahko stráviteľné, vývaru dodá množstvo vitamínov skupiny B, A, minerálov, najmä železo, vápnik, fosfor, draslík. Podporuje imunitný systém, krvotvorbu a pomáha pri prechladnutiach, rozprúdi krv a prehreje organizmus. Ak použijete do vývaru bezlepkové cestoviny,  tak si pochutia aj celiatici.
 
 
hovädzí vývar | hovädzia polievka | vývar | vývary | polievka | rezancová polievka
 
 
hovädzia polievka
 
 
hovězi vyvar
 
 
hovädzí vývar zelenina
 
 
cestoviny
 

hovädzia polievka | hovädzí vývar | vývar | vývary | polievka | polévky | polievka s cestovinami