Hovädzia polievka | hovädzí vývar | vývar
Ingrediencie
500 g hovädzie predné, alebo hovädzích rebier
Špikové kosti
90 g koreňovej zeleniny /mrkva, petržlen, kareláb, zeler/
1 cibuľa
Peržlenovú vňať
Ligurčekovú vňať
Celé čierne korenie
Nové korenie
Postup
Umyté mäso a špikové kosti dáme variť do studenej pitnej vody. Neskoršie pridáme očistenú zeleninu, 5 zrniečok čierneho korenia, nového korenia, soľ a pomaly na miernom ohni varíme aspoň 2 hodiny. Pena, ktorá nám vznikne zbierame po okraji sitkom. Uvarenú polievku precedíme a podávame s uvarenými cestovinami, nakrájaným na kocky uvareným mäsom a super zeleninou. Polievku dochutíme posekanou petržlenovou a ligurčekovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Moja rada
Polievku varte pomaly, aby bola číra. Hovädzí výrar si odložte do chladničky a v prípade potreby použite miesto vody na podliatie mäsa, omáčky, či zeleniny a získate tak úžasne dobré jedlo. Radí sa medzi najzdravšiu polievku sveta. Mäso je diétne, ľahko stráviteľné, vývaru dodá množstvo vitamínov skupiny B, A, minerálov, najmä železo, vápnik, fosfor, draslík. Podporuje imunitný systém, krvotvorbu a pomáha pri prechladnutiach, rozprúdi krv a prehreje organizmus. Ak použijete do vývaru bezlepkové cestoviny, tak si pochutia aj celiatici.