Kapustovo vajíčkový šalát
Vhodné aj pre bezlepkárov
Ingrediencie
1 hlávku kapusty /pekinskej/
1 ks uhorky
1 – 2 mrkvy
3 – 4 vajíčka
1 čajová lyžička himalájskej soli
Štipku mletého čierneho korenia
1 polievkovú lyžicu balsamikového octu
1 polievkovú lyžicu sezamového oleja
Postup
-
Umytú hlávku kapusty si narežte na tenké rezančeky a vložte do misky. K tomu si pridajte umyte a nakrájané uhorky, nastrúhanú očistenú mrkvu.
-
Všetko posypte himalájskou soľou, mletým čierným korením.
-
Polejte jednou polievkovou lyžicou balsamikovým octom a sezamovým olejom.
-
Nechajte premiešané chvíľu postáť a pridajte nakrájané na tvrdo uvarené vajíčka.
-
Všetko zmiešajte a podávajte.
Podávajte ako prílohu, alebo ako chutný olovrantový šalát s bezlepkovým kukuričným chlebom.
Dobrú chuť!