Blog

Špargľa s bezlepkovou strúhankou

Vhodné aj pre bezlepkárov

 

Ingrediencie

 

1 balíček špargle

Himalájskej soli

3 polievkové lyžice bezlepkovej strúhanky

150 g  masla

 

Postup

Umyté výhonky špargle opatrne ošúpte. Šúpať začnite pod hlavičkou, pokračujte až po koniec výhonku.

Konce (cca 1 – 2 cm) odrežte a môžete ich rozvariť v polievke.

Ošúpanú špargľu varíme v osolenej  vode 8 – 12 minút. Varenú špargľu posypte s opraženou strúhankou a polejte roztopeným, prepraženým  maslom.

 

Moja rada

Do hrnca si nasypte strúhanku a pri pražení ju neustále miešajte, aby  sa vám nepripálila.

 

Špargľa so strúhankou

 

Špargľa so strúhankou

 

Špargľa so strúhankou

 

Špargľa so strúhankou

 

Špargľa so strúhankou