Fazuľa azuki
Fazuľu azuki niekedy volajú aj adzuki. Veľkosťou a tvarom sa podobá sóji. Farbu má tmavo bordovú. Čím je jej farba tmavšia, tak tým má výraznejšiu orieškovú chuť.
Obsahuje veľa vlákniny, rastlinné bielkoviny, vitamíny skupiny B, fosfór ktorý pomáha bojovať proti únave, podporuje činnosť ľadvín, preto je v Japonsku najobľúbenejším jedlom.
Je to strukovina bohatá na vápnik, draslík, železo, horčík a zinok čo je veľmi prospešné pre zdravie človeka.
Pripravujeme z nej polievky, nákypy, nátierky, kaše, šaláty.
Fazuľa azuki je prirodzene bezlepková, preto ju môžu konzumovať a CELIATICI.
Soľ používame k dochuteniu až na konci, aby sa nám fazuľa rýchlo uvarila. Samozrejme si ju pred varením nezabudnite namočiť do vody aspoň na 5 hodín.