Jahňacia pečeň so zemiakovými plackami
4 porcie vhodné aj pre bezlepkárov
Ingrediencie
500g jahňacej pečene
1 veľká cibuľa
1 PL bravčovej masti
Himalájsku soľ
Mleté čierne korenie
Kečup
Ingrediencie na placky
1kg zemiakov
200 g ryžovej múky
2 - 3 vajíčka kačacie
5 strúčikov cesnaku
2 štipky majoránky
Himalájska soľ
Mleté čierne korenie
Postup
Posekanú cibuľku speníme na polievkovej lyžici masti do zlata. Pridáme na rezančeky nakrájanú pečeň a prudko orestujeme.
Dochutíme himalájskou soľou, mletým čiernym korením a kečupom a odstavíme.
Na placky si pripravíme cesto:
Postrúhané zemiaky zamiešame s vajíčkami, korením a soľou a postupne pridávame múku, kým nevznikne polotuhé cesto.
Nakoniec pridáme roztlačený cesnak a majoránku podľa chuti.
Na rozpálenej bravčovej masti pečieme malé kolieska v priemere 10cm, z oboch strán do zlata.
Podávame s kečupom a s kyslou pochúťkovou smotanou.
Tip
Miesto bravčovej masti, používam kokosový olej.
Moja rada
Pečeň restujte krátko, po odstavení z pece dochuťte himalájskou soľou.
Vhodné pre pri bezlepkovej diéte pre celiatikov.