Medový krémeš
Ingrediencie
Na cesto
250 g hladkej múky
50 g masla
100 g práškového cukru
Med 1 PL
Rum 1 PL
Vajce 1 celé
Žĺtka z vajíčka 1 ks
Sóda bikarbóna 1 malá lyžička
Postup
Misku som si dala nad paru a tam som postupne pridávala maslo, cukor, med, rum, vajce, žĺtko, sódu bikarbónu a nakoniec som primiešala múku. Vareškou som všetko spracovala a na pomúčený lopár pracovnú dosku som vyklopila zmiešané cesto, ktoré som ešte na pomúčenej doske lepšie spracovala cesto tak , aby mi vzniklo pevnejšie kompaktné cesto. Cesto som rozdelila na dve časti a každú časť som rozvaľkala na obdĺžniky, ktoré som vidličkou popichala, aby sa nerobili bubliny. Piekla som v rozohriatej rúre na 180 °C, len 5 minút.
Vo videu som povedala zle, že sa pečie na 180 minút. Medové pláty sa pečú v rúre vyhriatej na 180 °C a len 5 minút. Neustále to sledujte, je to upečené veľmi rýchlo, nestihnete sa pomaly ani otočiť a zistíte, že je korpus upečený.
Plnku som si pripravila z týchto ingrediencií
1 l mlieka
2 balíčky pudingového vanilkového prášku
3 žĺtka
2 lyžice polohrubej múky
Trošku vanilky
1 lyžička rumu
Postup
Do hrnca som dala 3/4 litra mlieka zovrieť a vo zvyšnom mlieku som rozmiešala puding, žĺtka, polohrubú múku, vanilku a rum a túto zmes som vliala do zovretého mlieka a krátko som ešte všetko varila. Odstavila som puding a miešala som ho do úplného vychladnutia.
Zvlášť som vymiešala
200 g masla
100 g práškového cukru
A do vychladnutej pudingovej hmoty som vmiešala vymiešané maslo s cukrom.
Postup
Pláty som natrela:
pudingovou plnkou a
vyšľahanou šľahačkou z 2 ks (šľaháme každú zvlášť).
Na rozotretú šľahačku som dala druhý plát, jemne zaťažila a nechala som prikryté stáť v chlade do druhého dňa.
Posypala som cukrom a nakrájala na úhľadné kocky.
Moja rada
Cesto sa dá spracovať aj bez vodného kúpeľa, ale takto je to rýchlejšie. Ak má niekto chuť na čokoládový krémeš, tak ho môžete aj poliať roztopenou čokoládou.