Blog

Segedínsky guláš

 

Ingrediencie

600 g mäsa (bravčové pliecko a bôčik)

250 g kyslej kapusty

1 PL masti

1 ks stredne veľkej cibule

Himalájskej soli

Mletej rasce

1 PL sladkej papriky

1 dl smotany

1 dl vody

1 PL hladkej múky na zátrepku !!! Celiatici použijú bezlepkovú múku, ja odporúčam ryžovú.

 

Postup

Na masti som spenila na jemno nakrájanú cibuľu, pridala som sladkú papriku a na to nakrájané na kocky mäso, všetko spolu som orestovala, zaliala vodou a nechala dusiť. Kapustu som si nasekala na menšie časti a pridala k mäsu, posolila som, pridala som rascu, nechala som všetko spolu dusiť do mäkka. Zahustila som  pripravenou zátrepkou (je to vo vode rozmiešaná hladká múka). Na koniec som zjemnila smotanou a ochutnala.

Ako príloha sa dáva knedľa, chlieb, žemľa, alebo zemiaky. !!! Celiatici použijú knedlik, chlieb a žemle vhodné pre celiatikov

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov

 

segedínsky guláš

 

segedínsky guláš

 

segedínsky guláš

 

segedínsky guláš

 

segedínsky guláš

 

segedínsky guláš