Segedínsky guláš
Ingrediencie
600 g mäsa (bravčové pliecko a bôčik)
250 g kyslej kapusty
1 PL masti
1 ks stredne veľkej cibule
Himalájskej soli
Mletej rasce
1 PL sladkej papriky
1 dl smotany
1 dl vody
1 PL hladkej múky na zátrepku !!! Celiatici použijú bezlepkovú múku, ja odporúčam ryžovú.
Postup
Na masti som spenila na jemno nakrájanú cibuľu, pridala som sladkú papriku a na to nakrájané na kocky mäso, všetko spolu som orestovala, zaliala vodou a nechala dusiť. Kapustu som si nasekala na menšie časti a pridala k mäsu, posolila som, pridala som rascu, nechala som všetko spolu dusiť do mäkka. Zahustila som pripravenou zátrepkou (je to vo vode rozmiešaná hladká múka). Na koniec som zjemnila smotanou a ochutnala.
Ako príloha sa dáva knedľa, chlieb, žemľa, alebo zemiaky. !!! Celiatici použijú knedlik, chlieb a žemle vhodné pre celiatikov
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov