Králičia polievka
4 - 5 osôb | vhodné aj pre bezlepkárov
Ingrediencie
Menší domáci králik, alebo polovica králika
Koreňovú zeleninu: 2 mrkvy, 1 petržlen
1 kaleráb
1 cibuľu
2 cesnaky
1 menšiu červenú repu
Vodu
Himalájsku soľ
Celé čierne korenie
Nové korenie
Postup
1. Čistého králika pokrájame na menšie kúsky a dáme variť do studenej vody.
2. Pridáme očistenú zeleninu, nové a čierne korenie, himalájsku soľ a varíme pomaly. Uvarenú polievku precedíme a zavaríme do nej vaječné cesto.
Polievku podávame s mäsom a na kocky nakrájanou zeleninou. Predtým ju ochutnáme a podľa potreby dochutíme. Na koniec pridáme nakrájanú na jemno čerstvú petržlenovú vňať.
Príprava vaječného cesta
Ingrediencie
1 vajce / ja som použila kačacie, ale ak nemáte, tak spokojne použite čerstvé farmárske kuracie vajce/.
2-3 lyžice múky
2-3 lyžice studenej vody
Postup
Vajce, vodu a múku dôkladne zmiešajte v hrnčeku, nesmie byť riedke, ale ani príliš husté, tak aby sa vám ľahko hádzali malé kúsky lyžičkou do polievky. Krátko povarte a polievku podávajte s mäsom a zeleninou.
Tip
Ak chcete variť pre celiatikov, použite bezlepkovú múku Jizerku, alebo zmes PK.