Blog

Venčeky

 

Ingrediencie

2 dl vody

125 g masla

130 g hladkej múky

4 vajíčka

 

Postup

Vodu a maslo dáme variť na pec, keď je maslo rozpustené naraz vsypeme múku a necháme trochu povariť.

Vychladnuté cesto dáme do mixéra a pridáme postupne 4 vajíčka, ktoré si rozmiešajte, aby ste ich mohli pomaličky prilievať k cestu.

Rozmixovaným cestom naplníme potravinárske vrecúško a striekame venčeky na plech vystlatý papierom na pečenie, na ktorý si predkreslíte ceruzkou pomocou pohára kolieska.

V rúre na 200 °C pečte 7 minút.

Po 7 minútach stiahnite na 180 °C a  dopekajte ďalších  15 – 20 minút.

Upečené sú vtedy, keď majú hnedý nádych na povrchu.

Ešte teplé ich rozrežte na dve rovnaké polovice, ktoré potom naplníte krémom, posypte cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

Z jednej dávky urobíte 20 – 25 venčekov.

 

Plnka

Ingrediencie

250 ml mlieka

1 balíček pudingového prášku – Zlatý klas

125 g masla

Vanilku

200 g kryštálového cukru (asi 6 polievkových lyžíc cukru)

 

Postup

Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše primiešame maslo. Aj kaša aj maslo musia mať rovnakú izbovú teplotu.

 

Tip

Moja rada

 

Venčeky striekajte 2x na seba, aby boli vyššie.

Venčeky po upečení ešte teplé rozrežte na polovicu, aby sa vám nerozpadávali a naplňte vychladnutým krémom.

 

venčeky | věnečky | venčeky z odpaľovaného cesta | múčnik | odpaľované cesto | sladké dezerty | vanilkové venčeky | vanilkový venček

 

venčeky | věnečky | venčeky z odpaľovaného cesta | múčnik | odpaľované cesto | sladké dezerty | vanilkové venčeky | vanilkový venček

 

venčeky | věnečky | venčeky z odpaľovaného cesta | múčnik | odpaľované cesto | sladké dezerty | vanilkové venčeky | vanilkový venček