Blog
Jablká
 
Jablko je voňavé ovocie stromu, ktoré je dostupné v našich záhradách. Svojimi vlastnosťami, chutné, šťavnaté a zdravé. 
Obsahuje radu prospešných látok pre naše zdravie, preto pred ananásom najprv jablko.
 
Vitamín C alebo betakarotén a vláknina v šupke jablka sú dôležité pre činnosť čriev a správnu funkciu srdca a krvného obehu. Očisťuje organizmus a zmierňuje hladinu cholesterolu v krvi. 
Jablko obsahuje rad antioxidantov, ktoré znižujú riziko ochorenia na rakovinu, čistí zuby a dezinfikuje ústnu dutinu.
 
Jablká môžeme nakrájať, nastrúhať aj so šupkou a každý deň pridať do kaší, musli, mrkvy na raňajky. 
V ľudovom liečiteľstve sa považuje za skvelý liek pri rôznych zdravotných ťažkostiach. Tento druh nášho ovocia je povolený konzumovať aj diabetikom a aj celiatikom. Majú nízky obsah cukru a málo kalórií, obsahujú až 85 % vody a po jablkách sa nepriberá aj keď sú sladké.
 
 
jablká | jablko | jabká | jablčká | jablka | ovocie
 

Jablká

 

jablká | jablka | ovocie

 

jablká jablka | jabka | ovocie

 

jablká | jabka | jablčká | ovocie

 

jablká | jablko | jablčká | ovocie | jablka