Jablká
Jablko je voňavé ovocie stromu, ktoré je dostupné v našich záhradách. Svojimi vlastnosťami, chutné, šťavnaté a zdravé.
Obsahuje radu prospešných látok pre naše zdravie, preto pred ananásom najprv jablko.
Vitamín C alebo betakarotén a vláknina v šupke jablka sú dôležité pre činnosť čriev a správnu funkciu srdca a krvného obehu. Očisťuje organizmus a zmierňuje hladinu cholesterolu v krvi.
Jablko obsahuje rad antioxidantov, ktoré znižujú riziko ochorenia na rakovinu, čistí zuby a dezinfikuje ústnu dutinu.
Jablká môžeme nakrájať, nastrúhať aj so šupkou a každý deň pridať do kaší, musli, mrkvy na raňajky.
V ľudovom liečiteľstve sa považuje za skvelý liek pri rôznych zdravotných ťažkostiach. Tento druh nášho ovocia je povolený konzumovať aj diabetikom a aj celiatikom. Majú nízky obsah cukru a málo kalórií, obsahujú až 85 % vody a po jablkách sa nepriberá aj keď sú sladké.