Nepečená kokosová roláda
Ingrediencie
4 balíčky Maríny keksov pomelieme (400 g) !!! Celiatici použijú sušienky vhodné pre celiatikov
30 g kakaa (3 PL lyžice)
150 g práškového cukru
3/4 (tri štvrtiny) plechovky sladeného kondezovaného mlieka
1 PL rumu, alebo rumovú príchuť !!! Celiatici použijú len vhodný pre celiatikov
50 ml vody
Postup
Marínu keks pomeliete, pridáte kakao, cukor, sladené kondezované mlieko, rum a podľa potreby, tak 50 ml vody.
Z týchto surovín vypracujete cesto.
Cesto si rozrežete na dve časti, tak aby Vám vznikli dve rolády.
Jedno cesto si rozvaľkáte na hrúbku 5 mm. Cesto si dajte medzi dve potravinové fólie a rozvaľkajte až získate požadovanú hrúbku a veľkosť. Takto rozvaľkané cesto natriete plnkou, ktorú ste si pripravíli na obidve rolády.
Plnka
Ingrediencie
120 g masla
150 g práškového cukru
50 g kokosovej múčky
Zvyšok sladeného kondezovaného mlieka 2 – 3 PL
Postup
Maslo, práškový cukor zmiešajte a pridajte sladené mlieko, kokosovú múčku a ešte premiešajte.
Plnku rozotrite nožíkom na rozvaľkané pláty cesta, ktoré zviniete pomocou fólie do tvaru rolády.
Stočené rolády dajte schladiť na 1 hodinu, najlepšie do chladničky, tam Vám dobre stuhnú a budú sa lepšie krájať.
Tip
Moja rada
Roládu po stočení môžete obaliť v kokosovej múčke. Robím to tak, že na potravinovu fóliu posypem kokosovou múčkou a roládu na nej pováľam. Zrolujem a pevne oviniem fóliou, aby sa kokosová múčka dobre prilepila. Stočenú dávam do chladničky.
Keď uznáte za vhodné, tak môžete pridať rum aj do plnky, alebo ho nemusíte pridávať ani do cesta. Ja ho pridávam, nehovorím, že je to najlepšie, ale je to iné. Gazdinky používajú Tuzemák, ale ja sa prikláňam k mužom, ktorí si radšej vychutnávajú raritné, najkvalitnejšie rumy a tie musia byť bezlepkové.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov