Blog

Nepečená kokosová roláda

 

Ingrediencie

4 balíčky Maríny keksov pomelieme (400 g) !!! Celiatici použijú sušienky vhodné pre celiatikov

30 g kakaa (3 PL lyžice)

150 g práškového cukru

3/4  (tri štvrtiny) plechovky sladeného kondezovaného mlieka

1 PL rumu, alebo rumovú príchuť  !!! Celiatici použijú len vhodný pre celiatikov 

50 ml vody

 

Postup

Marínu keks pomeliete, pridáte kakao, cukor, sladené kondezované mlieko, rum  a podľa potreby, tak 50 ml vody.

Z týchto surovín vypracujete cesto.

Cesto si rozrežete na dve časti, tak aby Vám vznikli dve rolády.

Jedno cesto si rozvaľkáte na hrúbku 5 mm. Cesto si dajte medzi dve potravinové fólie a rozvaľkajte až získate požadovanú hrúbku a veľkosť. Takto rozvaľkané cesto natriete plnkou, ktorú ste si pripravíli na obidve rolády.

 

Plnka

Ingrediencie

120 g masla

150 g práškového cukru

50 g kokosovej múčky

Zvyšok sladeného kondezovaného mlieka 2 – 3 PL

 

Postup

Maslo, práškový cukor zmiešajte a pridajte sladené mlieko, kokosovú múčku a ešte premiešajte.

Plnku rozotrite nožíkom na rozvaľkané pláty cesta, ktoré zviniete pomocou fólie do tvaru rolády.

Stočené rolády dajte schladiť na 1 hodinu, najlepšie do chladničky, tam Vám dobre stuhnú a budú sa lepšie krájať.

 

Tip

Moja rada

Roládu po stočení môžete obaliť v kokosovej múčke. Robím to tak, že na potravinovu fóliu posypem kokosovou múčkou a roládu na nej pováľam. Zrolujem a pevne oviniem fóliou, aby sa kokosová múčka dobre prilepila. Stočenú dávam do chladničky.

Keď uznáte za vhodné, tak môžete pridať rum aj do plnky, alebo ho nemusíte pridávať ani do cesta. Ja ho pridávam, nehovorím, že je to najlepšie, ale je to iné. Gazdinky používajú Tuzemák, ale ja sa prikláňam k mužom, ktorí si radšej vychutnávajú raritné, najkvalitnejšie rumy a tie musia byť bezlepkové.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov

 

kokosová roláda

 

kokosová roláda

 

recept

 

kokosová roláda sladká pochúťka

 

kokosová roláda finta

 

kokosová roláda valček