Fazuľová polievka
Ingrediencie
150 g červenej fazule
1 ks domácej klobásy
2 strúčiky cesnaku
150 g koreňovej zeleniny (mrkvy, petržlenu, zeleru, kalerábu)
5 ks zemiakov
1 ks menšej cibule
2,5 litra vody
Himalájsku soľ
3 štipky mleté čierne korenie
5 ks celé nové korenie
3 ks bobkový list
300 g bravčové údeného mäsa (rebierko, koleno)
250 ml smotana (na varenie, alebo na šľahanie)
3 štipky byliniek (majoránky, saturejky, petržlenovej, ligurčekovej vňate)
2 PL octu
Postup
Fazuľu umyjeme a necháme od večera do rána namočenú vo vode. Potom vodu zlejeme a dáme variť do neosolenej vody, keď fazuľa zmäkne pridáme klobásu, mäso, koreniny, soľ a necháme variť. Následne vložíme cibuľu, zeleninu, zemiaky. Keď je mäso mäkké, tak ho vyberieme a nakrájame na menšie kúsky a vložíme späť do polievky. Polievku zjemníme smotanou a okyslíme octom.
Tip
Moja rada
Keď sa Vám zdá polievka málo hustá, môžete urobiť zápražku do ktorej pridáte za lyžičku červenej mletej papriky a primiešate po častiach do polievky, necháte prevrieť.