Strapačky s kyslou kapustou | recepty od babičky
5 porcií
Suroviny na cesto
700 g zemiakov
200 g hladkej múky !!! Celiatici použijú múku vhodnú pre celiatikov
200 g hrubej múky !!! Celiatici použijú múku vhodnú pre celiatikov
1 vajce
Soľ
100 g cibule
Postup
Zemiaky a cibuľu očistím. Na jemnom strúhadle ich nastrúham. Zmes vylejem do misky, pridám vajce, soľ, hrubú múku a dohustím hladkou múkou. Polotuhé cesto dávam cez haluškár do vriacej osolenej vody variť. Po 5 minútach uvarené halušky scedím cez sitko a pridám ich do upečenej kapusty. Všetko zľahka premiešam a podávam teplé spolu s mliekom v pohári, alebo žinčicou.
Suroviny na pečenú kapustu
200 g slaniny
200 g cibule
Rascu, mleté čierne korenie
500 g kyslej kapusty
Postup na pečenú kapustu
Slaninu narežem na drobné kocky, spražím. Pridám do nej na drobno narezanú cibuľu, spením, pridám rascu a mierne vyžmýkanú kyslú kapustu. Pečiem, miešam a občas podlejem juchou (vodou z kapusty), alebo vodou.
Moja rada
Kapusta by sa mala piecť, alebo dusiť, nie variť.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov