Pečená krkovička | obedy recepty
Ingrediencie
700 g krkovičky (tenkej, dlhej)
200 g mrkvy
150 g póru (alebo petržlenu)
Soľ
Mletá rasca
50 g cesnaku
150 g cibule
Sáčok na pečenie
Postup
Mrkvu očistím, pór umyjem. Do krkovičky urobím tenkým nožikom 2 otvory. Jeden naplním pórom, druhý mrkvou. Pretŕčajúcu mrkvu a pór odrežem. Spolu s očistenou cibuľou, preseknutým cesnakom ich narežem na kolieska a kocky.
Pridám ich do sáčka na pečenie a na to položím osolenú, okorenenú a prešpikovanú krkovičku. Sáčok uzavriem a pečiem pri 180 °C približne hodinu. Čím je krkovička hrubšia, tým je čas pečenia dlhší. Mäkkú vyberiem, rôsol so zeleninou dám variť do menšieho množstva vody, rozmixujem, dochutím.
Pažítkové pučené zemiaky
Ingrediencie
Zemiaky
voda
soľ
pažítka
Postup
V osolenej vode uvarím očistené prekrojené zemiaky. Z uvarených zemiakov vodu celkom nezlejem, pridám umytú nasekanú pažítku, pučidlom ich roztlačím (popučím) a premiešam. Pažítka sa v zemiakoch zaparí a tým dostanú pažítkovú vôňu.