Slané tyčinky | slané bryndzové tyčinky
Krehké cesto
250 g palmarín
400 g polohrubej múky
Soľ
2 vajcia
100 g bryndze
Na posypanie:
Drvená rasca (nie mletá ani celá)
1 vajce
Soľ
Postup
Múku, palmarín, soľ, vajcia a bryndzu spracujeme do tuhého cesta.
Na pracovnej doske cesto pomocou valčeka rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Plát by mal byť taký široký, aby sa nám dal preniesť pomocou valčeka na plech.
Spodok plechu posypeme soľou a na to prenesieme rozvaľkaný plát. Cesto, ktoré prečnieva cez plech, orežeme a znovu ho spracujeme.
Plát potrieme rozmiešaným vajcom a radielkom narežeme na tyčinky, ktoré posypeme soľou a rascou.
Rúru rozohrejeme na 200 °C a dáme piecť približne na 10 - 15 minút. Farbu si sledujeme, mala by byť zlatohnedá.
Tip
Tyčinky môžete posypať aj strúhaným syrom.