Špenátová polievka | recepty pre deti
5 porcií
Ingrediencie
500 g čerstvého špenátu
100 ml oleja
150 g cibule
50 g cesnaku
3 ks vajec
50 g hladkej múky !!! Celaitici použijú len múku vhodnú pre celiatikov, odporúčam ryžovú.
250 ml smotany
30 g soli
3 g čierneho mletého korenia
400 g zemiakov
Vodu podľa potreby približne 2,5 l
Postup
Opláchnutý špenát preseknem, cibuľu očistím, na drobno narežem a na oleji spením. Ku spenenej cibuli pridám špenát, ošúpané na kocky nakrájané zemiaky (maximálne a kocky 1,5 cm). Všetko zalejem vodou, osolím, okorením a povarím.
Do skoro uvarených zemiakov, pridám na plátky nakrájaný cesnak a rozmiešanú múku so smotanou. Povarím 5 až 10 minút.
Vo vode uvarím vajíčka na tvrdo, preseknem ich na polovicu a pridám do uvarenej polievky.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov
Tip
Stratené vajcia varím v slanokyslej vode, ktoré preseknem na menšie časti a pridávam ich do uvarenej polievky.