Pstruh na rozmaríne
Vhodné aj pre celiatikov
Ingrediencie
Pstruh dúhový / Kusy podľa počtu osôb
Himalájsku soľ
Mletú rascu
Citrón
Vetvičky rozmarínu
Olivový olej
Postup
1. Pstruhy si očistíte, umyte a osušte.
2. Z oboch strán ich potrite trochou olivového oleja.
3. Ochuťte himalájskou soľou, bielou, alebo rúžovou tá ma viac železa, biela viacej vápnika.
4. Citrón nakrájajte na menšie kolieska.
5. Do vnútra pstruhov vložte kolieska citróna, vetvičky čerstvého rozmarínu.
6. Ugrilujte na rozpálenej grilovacej panvici, grile, alebo rúre z každej strany. Stačí takých 10 minút.
Podávajte ako ľahko stráviteľné jedlo, ktoré obsahu množstvo omega 3 mastných kyselín.
Dobrú chuť!
Môj tip
Dochuťte mletou rascou, lebo je to sladkovodná ryba s chudým bielym mäsom.