Šalát z červenej kapusty s kôprom a smotanou (jogurtom)
Ingrediencie
Červená kapusta
Čerstvý kôpor
Pažítka (mladá cibuľka)
Olej
Pochúťková smotana, alebo biely jogurt
Soľ
Cukor
Ocot !!! Celiatici použijú jablčný, alebo vinný ocot
Postup
Kapustu nastrúhame na drobno. Pridáme na drobno nakrájaný kôpor, pažítku, alebo cibuľku. Dochutíme soľou, cukrom a octom.
Premiešame a polejeme horúcim olejom. Prikryjeme a necháme odstáť.
Do vychladnutého vmiešame pochúťkovú smotanu, alebo jogurt.
!!! Celiatici použijú, suroviny vhodné pre celiatikov
Detský šalát z kyslej kapusty a jablka
Ingrediencie
2 misky kyslej kapusty
1 miska očisteného nahrubo nastrúhaného jablka (hrušky)
Soľ
Cukor
Olej
Postup
Kyslú kapustu jemne presekneme. Jablká, alebo hrušky očistíme, na hrubo nastrúhame. Kapustu zmiešame s jablkami a dochutíme soľou, cukrom, olejom a opäť zamiešame.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov