Pomazánka z červenej kapusty
Ingrediencie
Červená kapusta
Kôpor
Pažítka, alebo mladá cibuľka
Olej
Majonéza, alebo pochúťková smotanu
Soľ
Cukor
Ocot !!! Celiatici použijú jablkový, alebo vinný ocot.
Cesnak
Postup
Kapustu nastrúhame, alebo nasekáme na drobno. Pridáme na drobno nasekanú pažítku, kôpor, alebo cibuľku. Dochutíme soľou, cukrom a octom.
Premiešame a polejeme horúcim olejom. Prikryjeme a necháme odstáť.
Vychladené premixujeme a pridáme roztlačený cesnak, majonézu, alebo smotanu.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov
Tvarohová pomazánka s jablkom
Ingrediencie
Tvaroh (hrudkovitý)
Pochúťková smotana
Jablká
Trošku cesnaku
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup
Do hrudkovitého tvarohu pridáme načistené nastrúhané jablká, pochúťkovú smotanu, pretlačený cesnak, soľ, mleté čierne korenie. Rozmixujeme a natrieme na bagetku, alebo rožok, alebo aj chlieb. Ozdobíme jablkom, prípadne posypeme petržlenovou vňaťou.
!!! Celiatici použijú bagetku, alebo rožok, vhodné pre celiatikov