Dreňový ovocný pohár
Ingrediencie
Čerstvé ovocie (jahody, maliny, broskyne)
Posekaná dreň
Biela čokoláda s brusnicami
Farebný sirup, alebo likér
Cukor
Vanilkový cukor
Škoricový cukor
Sáčok, alebo fóliu na ovocnú dreň a na čokoládu
Príprava drene:
Rozmixujeme ovocie dochutené s cukrom, vanilkou, škoricou, alebo alkoholom – likérom dáme do sáčka v tenkej vrstve a necháme zmraziť. Po stuhnutí sáčok odstránime. Dreň nalámeme, rozsekáme.
Príprava bielej čokolády:
Bielu čokoládu si rozpustíme nad parou, zamiešame brusnice a vylejeme na dosku s fóliou a necháme stuhnúť. Zo stuhnutej čokolády fóliu odstránime. Čokóládu nalámeme na malé kúsky.
Postup prípravy dreňového pohára
Na dno pohára si dáme nakrájané ovocie, na to rozsekanú dreň, nalámanú bielu čokoládu, opäť rozsekanú dreň. Na dreň nalejeme farebný sirup (farebný likér) tak, aby nám sirup stekal po stenách pohára. Nasypeme ovocie, ktoré prikryjeme vrstvou vyšľahanej šľahačky. Pohár dozdobíme oplátkami, alebo čokoládou.
Flambovaný ovocný pohár
2 porcie
Ingrediencie
350 g ovocie
1 PL práškového cukru
50 g masla
Z jedného vajíčka bielko
2 PL kryštálového cukru
8 ks piškót !!! Celiatici použijú vhodné pre celiatikov
Postup
Na drobno nakrájané ovocie opražíme na masle, pridáme práškový cukor. Dochutíme škoricou, alebo mletým badyánom, vanilkou, či klinčekom.
Na dno pohára dáme niekoľko piškót a navrstvíme opraženým ovocím. Pridáme sladký sneh vyšľahaný z bielka a cukru. Oflambujeme flambovacou pištoľou.
Tip
Môžeme pridať aj likér.
!!! Celiatici použijú suroviny vhodné pre celiatikov.