Kapustovo mrkvový šalát
Ingredincie
300 g strúhanej bielej hlávkovej kapusty
100 g očistenej jemne nastrúhanej mrkvy
Soľ
Cukor
Ocot klasický (pre celiatikov odporúčam jablkový, alebo vinný)
70 ml slnečnicového oleja
Ohňovzdorná nádoba
Postup
Kapustu si nastrúhame, alebo nakrájame na jemné rezance. Mrkvu si očistíme a nastrúhame na jemno. Kapustu zmiešame spolu s mrkvou. Osolíme, ocukríme a dochutíme octom.
Hotový šalát polejeme horúcim olejom. Prikryjeme a necháme odstáť. Vychladnutý premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
V šaláte budú vyvážené slané a sladkokyslé chute.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov
Pikantný šalát z kyslej kapusty
Ingrediencie
300 g domácej kyslej kapusty
100 g bielej, alebo červenej cibule
40 g cesnaku (10 strúčikov)
Feferónky !!! Celiatici použijú feferónky vhodné pre celiatikov
Soľ
Cukor
50 ml oleja
Postup
Kapustu presekneme, aby nebola veľmi dlhá. Cibuľu, cesnak, feferónky jemne pokrájame.
Všetko zamiešame, dochutíme, soľou a cukrom. Pridáme trošku oleja, aby sa nám uvoľnili vitamíny olejovej skupiny DEKA.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov