Mixovaná vajíčková pena - Majonéza z varených vajec
Ingrediencie
1 na tvrdo uvarené vajce
0,5 dl mlieka (studeného)
1 PL horčice !!! Celiatici použijú horčicu vhodnú pre celiatikov
Soľ
Mleté čierne korenie
2 dl oleja
Postup
Uvarené vajce, mlieko, horčicu, soľ a mleté čierne korenie rozmiešame pomocou šľahača a pomaly tenkým prúdom prilievame olej, ktorý nám suroviny zahustí do hustoty majonézy.
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov
Sardelová pomazánka
Ingrediencie
1 na tvrdo uvarené vajce
0,5 dl mlieka
1 PL horčice
Soľ
Mleté čierne korenie
2 dl oleja
Sardelové očká
Postup
Uvarené vajce, mlieko, horčicu, soľ a mleté čierne korenie rozmiešame pomocou šľahača a pomaly tenkým prúdom pridávame olej, ktorý nám suroviny zahustí do hustoty majonézy.
Sardelové očká posekáme a zamiešame do majonézy. Na bagetku dávame kôpku pomazánky, dozdobíme zeleným korením (petržlen, zeler, ligurček, kôpor, pažítka, cibuľka...). Takto dostaneme chutné jednohubky.