Syrová roláda | sýrová roláda
Suroviny
200 g syra (eidam 45 %) !!! Celiatici použijú syr vhodný pre celiatikov
200 g masla
200 g syrokrému !!! Celiatici použijú syrokrém vhodný pre celiatikov
Pochutiny (šunka, vajíčko, kápia, pažítka, petržlenová vňať, čierne, alebo zelené olivy, sušené paradajky, šampiňóny, jahody, maliny, sušené slivky a pod.)
!!! Celiatici použijú len výrobky vhodné pre celiatikov
Postup
Ako uvariť syr
Tehličku syra dáme do mikroténového sáčka, pevne zaviažeme a vo vodnom kúpeli rozpustíme.
Rozpustený syr vyberieme z vody, vyklopíme na maslom (olejom) vymastenú dosku.
Syr sformujeme do obdĺžnika a mastným valčekom vyvaľkáme na plát o hrúbke 1 – 2 milimetre.
Rozvaľkaný plát syra necháme vychladnúť.
Príprava peny
Z masla a syrokrému ručným šľahačom vyšľaháme penu, ktorú natrieme na rozvaľkaný a vychladnutý plát syra.
Plát ozdobíme pochutinami.
Pevne zrolujeme do rolády, aby nevznikli bubliny. Roládu zabalíme do fólie, alebo alobalu a necháme stuhnúť v chladničke, minimálne cez noc. Stuhnutú krájame na tenké kolieska.
Pochutíme si
Moja rada
Druhá verzia rozvaľkania syra
Syr v sáčku, rozpustený vo vodnom kúpeli môžete rozvaľkať priamo v sáčku, bez toho, aby ste ho zo sáčku vyberali. Keď je v sáčku nemusíte valček ani dosku potierať olejom, len sáčok po rozvaľkaní roztrihnete a pokračujete v natieraní peny.
!!! Celiatici použijú len výrobky vhodné pre celiatikov