Tvarohový koláč s jahodami | tvarohový koláč s ovocím
Suroviny na základný piškótový korpus:
5 vajec
5 PL polohrubej múky !!! Celiatici použijú bezlepkovú múku.
5 PL kryštálového cukru
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom a vmiešame múku metličkou. Rúru si predhrejeme na 180 °C a dáme piecť na plech s vyšším okrajom vymastený a vysypaný múkou.
Suroviny:
Jahodový džem
Čerstvé jahody
Suroviny na plnku:
500 g hrudkovitého tvarohu
200 g kokosu
1 tortové želé (želatína) + 100 ml vody + 200 ml mlieka + 100 g cukru (želatínu rozpustíme podľa návodu)
5 vanilkových cukrov
1 škoricový cukor
250 ml smotany na šľahanie 33 %
Postup
Do misky si dáme tvaroh, kokos, vanilkový cukor, škoricový cukor, vyšľahanú šľahačku a prechladnutú želatínu.
Upečený, vychladnutý korpus potrieme hrubšou vrstvou jahodového džemu, na vrch rovnomerne rozotrieme pripravenú plnku a jahody povtláčame do štvorca s priemerom 6 - 7 cm. Následne necháme v chladničke na 3 – 4 hodiny stuhnúť.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.
Nakrájame a pochutíme si.