Chlebíček s vaječnou sadlinou a mrkvou
Suroviny
Chlieb !!! Celiatici použijú chleb vhodný pre celiatikov
Maslo
Hlávkový šalát
Nastrúhaná mrkva na tenké vlasy
Sadlina
Suroviny na vaječnú sadlinu
100 g polooštiepok
500 ml smotana na varenie
6 vajec
150 g surové údené mäso !!! Celaitici použijú suroviny vhodné pre celiatikov
Pažítka
Maslo na vymastenie formičiek
Príprava vaječnej sadliny
Oštiepok nakrájame na plátky a v smotane ho rozpustíme. Necháme prechladnúť, pridáme na drobno nakrájanú šunku, nasekanú pažítku a rozšľahané vajcia. Zmesou naplníme kávové šálky (formičky) do výšky 2/3 tín, ktoré vymastíme maslom a vo vodnom kúpeli v rúre pečieme 20 – 30 minút pri 180 °C. Upečené (mali by pružiť) vyberieme, necháme vyhladnúť (stuhnúť) a nakrájame na polovičku (prípadne štvrtinu).
Postup prípravy chlebíčka
Krajec chleba potrieme maslom, prikryjeme umytým hlávkovým šalátom, mrkvovými vlasmi a sadlinou.
!!! Celiatici použijú suroviny len vhodné pre celiatikov