Blog

Chlebíček s vaječnou sadlinou a mrkvou

 

Suroviny

Chlieb !!! Celiatici použijú chleb vhodný pre celiatikov

Maslo

Hlávkový šalát

Nastrúhaná mrkva na tenké vlasy 

Sadlina

 

Suroviny na vaječnú sadlinu

100 g polooštiepok

500 ml smotana na varenie

6 vajec

150 g surové údené mäso !!! Celaitici použijú suroviny vhodné pre celiatikov

Pažítka

Maslo na vymastenie formičiek

 

Príprava vaječnej sadliny

Oštiepok nakrájame na plátky a v smotane ho rozpustíme. Necháme prechladnúť, pridáme na drobno nakrájanú šunku, nasekanú pažítku a rozšľahané vajcia. Zmesou naplníme kávové šálky (formičky) do výšky 2/3 tín, ktoré  vymastíme maslom a vo vodnom kúpeli v rúre pečieme 20 – 30 minút pri 180 °C. Upečené (mali by pružiť) vyberieme, necháme vyhladnúť (stuhnúť) a nakrájame na  polovičku (prípadne štvrtinu).

 

Postup prípravy chlebíčka

Krajec chleba potrieme maslom, prikryjeme umytým hlávkovým šalátom, mrkvovými vlasmi a sadlinou.

!!! Celiatici použijú suroviny len vhodné pre celiatikov

 

chlebíčky s vaječnou sadlinou | chlebíčky | chlebíky

 

chlebíčky s vaječnou sadlinou

 

studená misa

 

chlebíček s vaječnou sadlinou | chlebíček so sadlinou | chlebíček | chlebík