Chlebíček so sladkou vaječnou hrudkou
Suroviny
Sendvič !!! Celiatici použijú veku pre celiatikov
Maslo
Chren
Sladká vaječná hrudka
Údená šunka !!! Celiatici použijú šunku vhodnú pre celiatikov
Suroviny na hrudku
500 ml mlieka
5 vajec
1 škoricový cukor
1 PL cukru a soli
Postup na vaječnú hrudku
V mlieku uvaríme všetky ingrediencie, scedíme do sitka, zaťažíme a necháme od večera do rána stuhnúť (minimálne 3 – 4 hodiny).
Podrobná výroba vaječnej hrudky je v samostatnom videu. Jediný rozdiel je v tom, že táto je robená na sladko a samostatné video hrudky je na slano.
Postup prípravy chlebíčka
Sendvič si potrieme maslom, posypeme jemne strúhaným chrenom. Obložíme plátkami sladkého syrečka a dozdobíme kúskami šunky a čili papričiek.