Blog

Vaječná tlačenka

 

Suroviny

6 vajec

500 ml želatíny

1 ks mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica)

Rôzne pochutiny nakrájané na kocky (šunku, salámu, parizer, hydinové mäso, údené) !!! Celiatici použijú mäsové výrobky vhodné len pre celiatikov

1 dl majonézy, alebo tatárskej omáčky !!! Celiatici použijú výrobky vhodnú pre celiatikov

Čerstvý strúhaný chren

Ocot !!! Celiatikom odpodúčam jablčný, alebo vinný ocot

Soľ

Mleté čierne korenie

 

Postup

Na tvrdo si uvaríme vajíčka a samostatne mrazenú zeleninu na chrumkavo.

Vodu zo zeleniny použijeme na prípravu želatíny, ktorú si urobíme podľa na návodu na obale.

Nakrájané vajíčka, zeleninu a pochutiny pridávame do osolenej a okorenenej želatíny. Ak máme radi kyslejšiu pridáme ocot.

Srnčí chrbát vystelieme potravinovou fóliou  a navrstvíme zmiešanou zmesou. Uhladíme a dáme do chladu stuhnúť.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov

 

vaječná tlačenka | vajecna tlacenka | aspik | studenina | želatina | želé

 

vajickova tlacenka

 

vaječná tlačenka

 

oblozene misy

 

velkonocne recepty

 

recepty z vajec

 

recepty na obed

 

vajicka

 

vaječná tlačenka | vajecna tlacenka | aspik | želatina | želé | zele