Blog

Domáci hamburger z hovädzieho mäsa

 

Suroviny

1 ks žemľa !!! Celiatici použijú žemle vhodné pre celiatikov

100 g hovädzieho mletého mäsa

Soľ

Mleté čierne korenie

Olej

Kečup, horčica !!! Celiatici použijú kečup a horčicu len vhodné pre celiatikov

Zelený šalát

Paradajka

Domáca slanina

Parenica

 

Postup

Žemle rozrežeme na dve časti a na sucho ich z vnútra opečieme. Panvicu očistíme, pripravíme si slaninový chips (tenký plátok slaniny poriadne vypražíme do sucha).

Mleté mäso osolíme, okoreníme a vymiešame. Počas miešania pridáme trošku oleja, aby sa mäso spojilo.

Mäso vytvarujeme do tvaru placky o hrúbke 1 cm. Prudko opečieme na slaninovej masti z obidvoch strán a vložíme do opečenej žemle.

Spodnú časť opečenej žemle potrieme kečupom, prikryjeme šalátom, nakrájanou parenicou, opečeným mäsom, opäť parenicou, paradajkou a chipsom slaniny. Ak máte radi cibuľu, tak kolieskom cibule a prikryjeme druhou časťou žemle, ktorá je potretá horčicou.

!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

hamburger

 

hamburger

 

hamburger recept

 

hamburger recept

 

domáci hamburger