Domáci hamburger z hovädzieho mäsa
Suroviny
1 ks žemľa !!! Celiatici použijú žemle vhodné pre celiatikov
100 g hovädzieho mletého mäsa
Soľ
Mleté čierne korenie
Olej
Kečup, horčica !!! Celiatici použijú kečup a horčicu len vhodné pre celiatikov
Zelený šalát
Paradajka
Domáca slanina
Parenica
Postup
Žemle rozrežeme na dve časti a na sucho ich z vnútra opečieme. Panvicu očistíme, pripravíme si slaninový chips (tenký plátok slaniny poriadne vypražíme do sucha).
Mleté mäso osolíme, okoreníme a vymiešame. Počas miešania pridáme trošku oleja, aby sa mäso spojilo.
Mäso vytvarujeme do tvaru placky o hrúbke 1 cm. Prudko opečieme na slaninovej masti z obidvoch strán a vložíme do opečenej žemle.
Spodnú časť opečenej žemle potrieme kečupom, prikryjeme šalátom, nakrájanou parenicou, opečeným mäsom, opäť parenicou, paradajkou a chipsom slaniny. Ak máte radi cibuľu, tak kolieskom cibule a prikryjeme druhou časťou žemle, ktorá je potretá horčicou.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.