Pstruh na mlynársky spôsob
Suroviny
1 pstruh (pre jednu osobu)
soľ
mleté čierné korenie
polohruba múka !!! Celiatici použijú len bezlepkovú múku, ja odporúčam ryžovú, alebo kukuričnú múku
citrón
bylinkové maslo (maslo s bylinkami, pažítka, cibuľka, cesnak, oregano, rozmarín, tymián a pod.)
olej na pečenie pstruha
Postup
Umytého pstruha jemne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením z vonkajšej strany, aj brušnú dutinu.
Pstruha obalíme v polohrubej múke a na panvici, pekáči na tuku upečieme do chrumkava z obidvoch strán.
Ak si pstruha obalíme v múke, pri pečení sa nám urobí tvrdá krasta a mäso bude šťavnaté. Do pstruha nepicháme, aby nám z neho nevytiekla šťava. Podávame s varenými zemiakmi, bylinkovým maslo a citrónom.
Moja rady
Tip
Očistené, nakrájané zemiaky uvaríme v slanej vode a dáme so pstruhom zapiecť (zemiaky, olej, pstruh).
Na oleji opečieme jednu stranu pstruha a druhú stranu v rúre dopečieme s uvarenými zemiakmi pri 170°C – 180°C, podľa veľkosti pstruha (8 minút.) takto upečené zemiaky dostanú chuť po pstruhu.
Pri podávaní pokvapkáme citrónom.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov