Nepečený jahodovo banánový cheesecake
Suroviny na základné cesto zo salka
1 plechovka salka
4 balíčky marína keksov !!! Celiatici použijú keksy len vhodné pre celiatikov
Na potretie pláta: 2 PL jahodovej marmelády
Veľkosť tortovej formy: priemer 20 cm
Plnka 1: Tvarohovo maslová
250 g masla
100 g práškového cukru
3 vanilkové cukre
200 g polotvrdého hrudkovitého tvarohu
100 g hrozienok, alebo brusníc
Plnka 2: Šľahačková
500 ml šľahačky
100 g práškového cukru !!! Celiatici použijú cukor vhodný pre celiatikov
4 stužovače !!! Celiatici použijú stužovače len vhodné pre celiatikov
100 g ovocia (banány, jahody, kivi) na vtláčanie do šľahačky
Postup
Z maríny keksov si pripravíme strúhanku, do nej vpracujeme salko a vypracujeme na tuhšie cesto. Rozvaľkané cesto môžeme rôzne formovať. Neodkladáme ho, ale hneď použijeme.
Postup skladania torty: pripravíme 4 pláty vo veľkosti tortovej formy (priemer 20 cm).
Do tortovej formy dáme prvý plát, ktorý potrieme maslovo tvarohovou plnkou s ovocím, prikryjeme druhým plátom, ten potrieme hrubšou vrstvou marmelády (1 mm) a prikryjeme tretím plátom, na ktorý navrstvíme z 2/3 objemu tuhou šľahačkou s cukrom a stužovačmi, do ktorej vtlačíme ovocie a dorovnáme zvyšnou šľahačkou, ktorú prikryjeme štvrtým plátom. Zľahka pritlačíme a vrch dozdobíme hnedou a bielou roztopenou čokoládou. Necháme stuhnúť. Tortu naporcujeme, až tak vyberieme z formy.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov