Čokoládový cheesecake
Suroviny
Zo 6 vajec piškótový plát (piškótový polotovar) !!! Celiatici použijú len vhodný pre celiatikov
250 g džemu
250 ml vody
1 ks (2cl) rumovej príchute
2 PL kakaa
100 g hrozienok alebo brusníc
100 g zmäknutého masla
100 g čokolády roztopenej s 50 g masla !!! Celiatici použijú čokoládu len vhodnú pre celiatikov
Postup
Piškótový plát rozdelíme na dve časti. Jednu časť piškótového plátu do misky rozdrvíme, primiešame džem s vodou, rumovú príchuť, kakao, hrozienka zmäknuté maslo a roztopenú čokoládu. Všetky suroviny spolu zmiešame.
Na druhú polovicu piškotového plátu navrstvíme zmiešanú zmes, popritláčame, vyrovnáme a necháme v chlade 1 hodinu. Stuhnutý koláč polejeme roztopenou čokoládou. Do teplej čokolády dávame ako ozdobu rôzne ovocie. Necháme stuhnúť, nakrájame na 1,5 cm rezy.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov