Čokoládová pena
2 porcie
Suroviny
100 g horkej čokolády !!! Celiatici použijú čokoládu vhodnú pre celiatikov
0,05 dl vody
15 g kryštálového cukru
1,5 dl smotany na šľahanie
1 PL kakaa
Na ozdobenie ovocie (jablká, hrušky, čerešne, hrozno, čučoriedky, černice, maliny, jahody, banány, kiwy, mango, avokádo), alebo oriešky
Postup
Z kryštálového cukru a vody uvaríme cukrový sirup, ktorý nalejeme na polámanú čokoládu, miešaním sa nám rozpustí.
Do vyšľahanej smotany pridáme rozpustenú vychladnutú čokoládu, prisypeme kakao a zamiešame.
Prelejeme do pohára, z ktorého sa nám bude pena lepšie nalievať do menších pohárov.
Ľubovoľne dozdobíme: strúhanou čokoládou, kokosovými chipsami, ovocím.
!!! Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov