Blog
Pšenica ozimná
 
 
Pšenica dodáva energiu a vitalitu. Najhodnotnejšie sú obilniny v prirodzenej celozrnnej podobe. V takejto podobe dodáva najviac vlákniny, vitamínov. Pšenica sa upravuje tak, že sa znej oddeľuje časť ako sú otruby a klíčky. Ostane z nej už len časť, ktorá je spracovaná na rafinovanú múku bielu a tá obsahuje veľké množstvo LEPKU /GLUTENU/. 
Takto spracovaná je už ochudobnená o výživné látky
Preto nie je vhodná PRE CELIATIKOV, to znamená, že JE ZAKÁZANÁ.
Pšenica sa používa ako príloha k jedlám. Ako múka sa používa na varenie, pečenie chleba, múčnikov, zápražky, zátrepky, pretože veľmi dobre lepí.
Z tejto pšeničnej múky dokážu odborníci LEPOK ODSTRÁNIŤ a takto upravenú múku už je možné použiť aj na prípravu jedla pre celiatikov, teda je BEZLEPKOVÁ, bezglutenová. 
 
Z takto upravenej múky sa pečie chlieb, múčniky, využíva sa na zápražky, zátrepky, tak ako z klasickej múky.
Výrobky, ktoré sú z takejto múky pripravované sú už označené písmom ako bezlepkové, alebo značkou preškrtnutého pšeničného klasu.
 
 
Pšenica ozimná