Blog
Chlebové korenie
 
 
Koreniny a bylinky boli v minulosti veľmi vzácne a preto sa často používali aj na výrobu chleba. Zvyčajne sa ukladali či uzamykali do špeciálne upravených priečinkov a využívali sa aj ako lieky. Dnes používame koreniny a bylinky celkom bežne na zlepšenie chuti, vône a vzhľadu jedla.
Pomáhajú obmedzovať používanie „problematických“ ingrediencií, ktorými sú soľ a cukor, sú zdrojom dôležitých antioxidantov obmedzujúcich v tele zápaly, čím brzdia rozvoj srdcovo-cievnych chorôb, rakoviny i cukrovky, a podporujú trávenie a prirodzené spaľovanie tukov (nadmerná konzumácia korenia sa však ako diétny program neodporúča!).
 
Pri príprave jedla používam
 
- namiesto cukru nové korenie /piment/, škoricu, ďumbier, klinčeky 
- namiesto himalájskej soli používam bazalku, oregano, rascu, alebo rozmarín.
 
Viete, že koreniny a bylinky nielenže zlepšujú chuť každého jedla, 
ale napomáhajú aj spaľovaniu tukov a sú 
zdrojom antioxidantov, ktoré v tele potláčajú rôzne zápaly.
No v prípade, že nemáte v dochucovaní koreninami a bylinkami a najmä pri ich kombinovaní žiadnu prax, držte sa osvedčených receptov a začnite opatrne s pridávaním korenín.
 
 
chlebové korenie | koreniny | korenie