Vanilkové rožky
Suroviny
240 g hladkej múky
200 g masla
60 g práškového cukru
1 žĺtok
100 g orechov (pomletých)
Postup
V miske zmiešame zmäknuté maslo, cukor, žĺtok, orechy a nakoniec zapracujeme múku. Výsledkom bude tuhšie cesto, ktoré dáme do sáčku a uložíme do chladu cez noc, aby sa maslo dobre vpilo do múky.
Ráno cesto z chladu vyberieme, necháme približne 2 hodiny postáť v kuchyni, aby zmäklo a ľahšie sa s ním pracovalo. Cesto na múkou posypanej doske valčekom rozvaľkáme na 5 mm hrúbku, nožíkom si ho podrežeme a formičkou vykrojíme rožteky, ktoré poukladáme na plech prikrytý mastným papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C. Upečené ešte teplé obalíme v práškovom cukre, do ktorého sme primiešali vanilkový cukor.
Pochutíme si.