Linecké koláčiky
Ingrediencie
350 g hladkej múky
250 g masla
100 g práškový cukor
3 žĺtka
Nastrúhaná citrónová kôra
Džem na spájanie koláčikov
Postup
V miske zmiešame zmäknuté maslo s cukrom, žĺtkami, citrónovou kôrou a postupne vmiešame múku. Spracované tuhšie cesto dáme do sáčka, alebo do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chlade cez noc.
Cesto z chladu vyberieme a necháme zmäknúť, tak aby sme ho mohli na pomúčenej doske valčekom na 3 mm hrúbku rozvaľkať. Rozvaľkané cesto si nožíkom podrežeme a formičkami vykrojíme rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlatý mastným papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C.
Upečené, vychladnuté tvary spojíme džemovou plnkou a posypeme práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou.
Pochutíme si.