Coleslaw šalát
10 porcií
Ingrediencie
600 g bielej hlávkovej kapusty
300 g mrkvy
100 g tatárskej omáčky (alebo pochúťková smotana) !!!Celiatici použijú tatársku omáčku len vhodnú pre celiatikov
50 g cukru
20 g soli
30 g octu (šalotkový, alebo vinný) !!!Celiatici použijú ocot vhodný len pre celiatikov
1 dl oleja (zohrejeme do horúca)
Postup
Očistenú kapustu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Očistenú mrkvu nastrúhame na jemnejšom strúhadle. Osolíme s polovicou určené množstva soli a zamiešame.
Olej si zohrejeme do horúca, šalát dáme do kovovej misky, zalejem horúcim olejom a prikryjeme pokrievkou. Necháme odstáť približne 20 minút.
Pridáme ostatné ingrediencie, cukor, soľ, ocot, tatársku omáčku a premiešame.
Okoštujeme
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.