Stredomorský šalát
2 porcie
Ingrediencie
150 g farfalle cestoviny mašličky !!!Celiatici použijú len cestoviny vhodné pre celiatikov
1 konzerva 100 g tuniak v olivovom oleji
80 g paradajky
80 g mozzarella (mini)
30 g bazalka
30 g rukola
5 g balzamiko (balsamico tmavé husté omáčka) !!!Celiatici použijú omáčku len vhodnú pre celiatikov
100 g zelené olivy
Na dochutenie soľ, biele mleté korenie.
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
Na odkvapkané cestoviny nalejeme olej z tuniakovej konzervy a premiešame.
Do cestovín pridáme stredne nakrájané paradajky, napolenú mozzarellu, natrhanú rukolu a bazalku.
Všetko v miske polejeme balzamikom, premiešame, ochutíme soľou, mletým bielym korením, naporcujeme a na vrch dáme porciu tuniaka a nakrájané olivy.
Okoštujeme!!!
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.