Blog

Bravčová panenka s brokolicovým pestom

5 porcie / 200 g

 

Ingrediencie

1 kg bravčovej  panenky

1 dl sójovej omáčky !!!Celiatici použijú len omáčku vhodnú pre celiatikov!!!

1 dl oleja

200 g cibule

1 kg brokolice

50 g cukru

100 g cesnaku

40 g soli

200 ml šľahačkovej smotany

 

Postup

 

Panenku nakrájame na medailónky  5 – 8 ks na porciu (200 g plátok nakrájame). Jemne roztlačíme rukou, uložíme do vymasteného plechu, zalejeme sójovou omáčkou a premastíme olejom a necháme odstáť.

Cibuľu očistíme, na drobno nakrájame.

Brokolicu uvaríme v osolenej vode, rozmixujeme na kašu.(Nemusí byť na hladko a môžu tam byť aj kúsky.)

Medailónky opečieme na oleji z obidvoch strán, vyberieme a necháme v uzavretej nádobe.

Do výpeku pridáme na jemne nakrájanú cibuľu, opražíme do zlatista, zalejeme vývarom z brokolice a vyrestujeme. (odparíme)

Ak máme odparené, pridáme brokolicovú kašu, roztlačený cesnak, soľ, cukor, smotanu a trošku podusíme, až nám vznikne hladké pesto (kaša).

Pesto (kašu) dáme na tanier a na ňu naukladáme porciu panenky, ktorú prelejeme šťavou, ktorá nám ostala v nádobe.

Okoštujeme!

!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.

 

Bravčová panenka | panenka s brokolicou | medailonky z panenky | bravčové medailonky | panenka z bravčového mäsa | recepty z bravčového mäsa

 

Bravčová panenka | panenka s brokolicou | medailonky z panenky | bravčové medailonky | panenka z bravčového mäsa | recepty z bravčového mäsa

 

Bravčová panenka | panenka s brokolicou | medailonky z panenky | bravčové medailonky | panenka z bravčového mäsa | recepty z bravčového mäsa