Bravčová panenka s brokolicovým pestom
5 porcie / 200 g
Ingrediencie
1 kg bravčovej panenky
1 dl sójovej omáčky !!!Celiatici použijú len omáčku vhodnú pre celiatikov!!!
1 dl oleja
200 g cibule
1 kg brokolice
50 g cukru
100 g cesnaku
40 g soli
200 ml šľahačkovej smotany
Postup
Panenku nakrájame na medailónky 5 – 8 ks na porciu (200 g plátok nakrájame). Jemne roztlačíme rukou, uložíme do vymasteného plechu, zalejeme sójovou omáčkou a premastíme olejom a necháme odstáť.
Cibuľu očistíme, na drobno nakrájame.
Brokolicu uvaríme v osolenej vode, rozmixujeme na kašu.(Nemusí byť na hladko a môžu tam byť aj kúsky.)
Medailónky opečieme na oleji z obidvoch strán, vyberieme a necháme v uzavretej nádobe.
Do výpeku pridáme na jemne nakrájanú cibuľu, opražíme do zlatista, zalejeme vývarom z brokolice a vyrestujeme. (odparíme)
Ak máme odparené, pridáme brokolicovú kašu, roztlačený cesnak, soľ, cukor, smotanu a trošku podusíme, až nám vznikne hladké pesto (kaša).
Pesto (kašu) dáme na tanier a na ňu naukladáme porciu panenky, ktorú prelejeme šťavou, ktorá nám ostala v nádobe.
Okoštujeme!
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.