Plnené karé s koreňovou zeleninou, slivkami a marhuľami
5 porcie
Ingrediencie
1 kg bravčové karé (nižšie)
15 g soli
1 g chilli (suché puder)
100 g stopkatého zeleru
300 g mrkvy
100 g šalotky (fialová malá cibuľa)
10 ks sušených sliviek
5 ks sušených marhúľ
100 g masla
100 g oleja
50 g hladkej múky !!!Celiatici použijú len múku vhodnú pre celiatikov !!! Ja doporučujem ryžovú.
Postup
Z karé si odrežeme hrubší plátok cca 2 cm, urobíme si kapsu, jemne ho naklepeme.
Zeler nakrájame, mrkvu nastrúhame na hrubšie, šalotku nakrájame na hrubšie. Všetko orestujeme na masle, jemne osolíme, okoreníme chilli, odstavíme a pridáme sušené ovocie. Necháme vychladnúť a plníme karé. Najprv dáme slivky, marhule a doplníme s ostatnou zeleninou.
Otvor prudko opečieme na tuku, potom po obidvoch stranách. Môžeme jemne podliať vývarom prikryjeme a pečieme 20 minút vo vyhriate rúre na 180 °C.
Upečené mäso vyberieme do misky a prikryjeme.
Múčne maslo roztopíme vo výpeku, zalejeme vývarom a prevaríme. Dochutíme a máme pripravenú šťavu.
Múčne maslo si pripravíme z 50 g masla a 50 g hladkej múky. Vymiešame, vyformujeme a schladíme.
Prílohy: zemiaky pečené, pučené, vyprážané, kaša, krokety a šaláty.
Okoštujeme!
Moja rada:
Do otvoru kapsy môžeme naliať sojovú omáčku a z vonkajšej strany naplnené karé osolíme a okoreníme.
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.