Plnené kuracie prsia so slivkami a hroznom
1 porcia
Ingrediencie
1 ks kuracie prsia
20 g sušené slivky
20 g červené hrozno
20 g biele hrozno
70 g šalotka
50 maslo
10 g soľ
0,05 g čilli
Postup
Do kuracieho prsa urobíme väčšiu kapsu, ktorú naplníme sušenými slivkami a červeným hroznom. Prso osolíme a okoreníme.
Do rozpusteného masla pridáme na jemno nakrájanú šalotku, na polovice až štvrtinky nakrájané biele hrozno, opražíme, pridáme prso, zľahka opečieme, zalejeme vodou a udusíme pod pokrievkou do mäkka. (cca 10 – 15 min.)
Mäkké vyberieme, šťavu rozmixujeme. Dochutíme soľou, čilli a šťavu podlievame pod naporcované prso.
Vhodné prílohy: rôzne upravené ryže, drobné cestoviny, tarhoňa, tarhoňa – ryža, špagety nalámané na 2 cm kúsky, hrubšie rezance.
Orechová ryža:
ryžu spolu s pomletými orechami orestujeme na tuku, osolíme, zalejeme vodou a udusíme.
Okoštujeme!
!!!Celiatici použijú suroviny vhodné len pre celiatikov