Jelenie ragú na červenom víne
10 porcie
Ingrediencie
1,5 kg jelenie mäso
500 g cibuľa
500 g mrkva
200 g petržlen
200 g zeler
100 g paradajka
50 g paprika
10 g borievka (jalovec)
2 dl červené víno
100 ml olej
1 g čili (puder)
30 g soľ
Majzéna na zahustenie
Voda
200 g tvrdý syr (eidam) !!! Celiatici použijú syr vhodný len pre celiatikov.
Postup
Mäso si nakrájame na kocky o veľkosti 1,5 cm. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie, urobíme cibuľový základ, pridáme mäso, opečieme, zalejeme časťou vína, vody a dusíme cca 30 min.
Počas dusenia pridáme soľ, čili, borievku, na kolieska nakrájané paradajky, na rezance papriku. Táto zelenina by sa mala rozdusiť spolu s cibuľou. Ak je mäso polomäkké, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, víno a pokrm udusíme do mäkka.
Mäkký pokrm zahustíme majzénou (solamylom).
Hotovú porciu dáme do zapekacej misky, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme 2-3 minúty pri 180 °C.
Príloha je najmä chlieb, bagety, alebo aj knedlík.
Okoštujeme!
!!!Celiatici použijú suroviny vhodné len pre celiatikov