Blog

Jelenie ragú na červenom víne

10 porcie

 

Ingrediencie

1,5 kg jelenie mäso

500 g cibuľa

500 g mrkva

200 g petržlen

200 g zeler

100 g paradajka

50 g paprika

10 g borievka  (jalovec)

2 dl červené víno

100 ml olej

1 g čili (puder)

30 g soľ

Majzéna na zahustenie

Voda

200 g tvrdý syr (eidam) !!! Celiatici použijú syr vhodný len pre celiatikov.

 

Postup

Mäso si nakrájame na kocky o veľkosti 1,5 cm. Cibuľu očistíme, nakrájame na hrubšie, urobíme cibuľový  základ, pridáme mäso, opečieme, zalejeme časťou vína, vody a dusíme cca 30 min.

Počas dusenia pridáme soľ, čili, borievku, na kolieska nakrájané paradajky, na rezance papriku. Táto zelenina by sa mala rozdusiť  spolu s cibuľou. Ak je mäso polomäkké, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, víno a pokrm udusíme do mäkka.

Mäkký pokrm zahustíme majzénou (solamylom). 

Hotovú porciu dáme do zapekacej misky, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme 2-3 minúty pri 180 °C.

Príloha je najmä chlieb, bagety, alebo aj knedlík.

Okoštujeme!

!!!Celiatici použijú suroviny vhodné len pre celiatikov 

 

jelenie ragú | recepty z diviny | ragu | ragú | jelenie recepty | zverina recept | ragu recept

 

jelenie mäso

 

jelenie stehno recept

 

jelenina na víne

 

jelenie na víne recept

 

ragú a zelenina

 

varene ragu

 

jelenie ragú | recepty z diviny | ragu | ragú | jelenie recepty | zverina recept | ragu recept