Blog

Živánska v alobale

10 porcií

 

Ingrediencie

500 g bravčové karé

500 g kuracie prsia

500 g domácej slaniny

300 g domácej klobásy

2 kg zemiakov

300 g paradajok

100 g papriky

50 g feferónky

Grilovacie korenie

Paradajkový pretlak

Soľ, mleté čierné korenie, mletá  rasca

 

Postup

Zemiaky si očistíme a nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme.

Mäso nakrájame na plátky 4 ks na porciu, osolíme, okoreníme  a namarinujeme v pretlaku. Kto má rád cesnak, môže ho dať do marinády.

Pekáč  vyložíme alobalom, do stredu dáme zemiaky a na vrch ukladáme striedavo plátok pŕs, slaninu, karé, klobásu, papriku, paradajky a pokračujeme znova. Zeleninu, ktorá nám ostala rozdelíme po mäse a prelejeme marinádou. Ak chcete pikantnejšiu chuť, pridáte feferónky.

Alobal uzavrieme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 - 160 °C, cca 45 minút.

Okoštujeme!

!!!Celiatici použijú suroviny vhodné len pre celiatikov 

 

živánska recepty | recepty v alobale | živánska recept | pečenie v alobale | mäso v alobale | pečené mäso

 

živánska recepty

 

zivanska recept

 

živánska recepty

 

živánska v pečená rúre