Živánska v alobale
10 porcií
Ingrediencie
500 g bravčové karé
500 g kuracie prsia
500 g domácej slaniny
300 g domácej klobásy
2 kg zemiakov
300 g paradajok
100 g papriky
50 g feferónky
Grilovacie korenie
Paradajkový pretlak
Soľ, mleté čierné korenie, mletá rasca
Postup
Zemiaky si očistíme a nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme.
Mäso nakrájame na plátky 4 ks na porciu, osolíme, okoreníme a namarinujeme v pretlaku. Kto má rád cesnak, môže ho dať do marinády.
Pekáč vyložíme alobalom, do stredu dáme zemiaky a na vrch ukladáme striedavo plátok pŕs, slaninu, karé, klobásu, papriku, paradajky a pokračujeme znova. Zeleninu, ktorá nám ostala rozdelíme po mäse a prelejeme marinádou. Ak chcete pikantnejšiu chuť, pridáte feferónky.
Alobal uzavrieme a pečieme vo vyhriatej rúre pri 150 - 160 °C, cca 45 minút.
Okoštujeme!
!!!Celiatici použijú suroviny vhodné len pre celiatikov