Šalát so špargľou a lososom
4 porcie
Ingrediencie
200 g tmavého lollo šalátu
Viazanička čerstvej bielej špargle
Hlávka cesnaku
Bylinkový olej
200 g údeného lososa
Morská soľ
Čili
Citrónová šťava na dochutenie
Postup
Do misy dáme lollo šalát, prelejeme olejom, citrónovou šťavou, osolíme. Na to dáme vrstvu nakrájaného cesnaku, špargle a na to pridáme nakrájané na rezančeky údeného lososa. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame.
Moja rada
Namiesto údeného lososa môžeme dať aj tepelne upraveného, alebo lososové sašimi - nakrájaný losos na tenké plátky, ktoré namočíme do sójovej omáčky a čili.
Ako uvaríme špargľu
Hlávku cesnaku ošúpeme a strúčiky cesnaku spolu so zelenou špargľou v osolenej vode s citrónom povaríme 3 až 5 minút. Na rýchlo šupneme do studenej vody. Scedíme, špargľu ulomíme a jedlú časť nasekáme na 2 cm kúsky.
Bielu špargľu za surova ošúpeme a až potom varíme. Varenú celú nakrájame.
Pochutíme si!