Blog

Šalát z ružičkového kelu

2 porcie

 

Ingrediencie

300 g ružičkového kelu

50 g cesnaku

100 g cibule

100 g domácej údenej slaniny

100 g parenice

Soľ podľa chuti

Nove a čierne mleté korenie podľa chuti

 

Postup

Ružičkový kel spolu s cesnakom a polovicou cibule uvaríme v osolenej vode. Kel preseknemu na štvrťky, cesnak a cibuľu nasekáme na väčšie časti.

Slaninku nakrájame na tenké rezance, spražíme do zlata (bude pekná žltučká, bez masti, bude len chrumať pod zubami). Pri dopekaní pridáme na strúhadle nastrúhanú cibuľu, zľahka prehrejeme,  pridáme do šalátu, zamiešame a posypeme parenicou (syrom).

Dochutíme soľou a korením. Ak by sa nám zdal, že je veľmi hustý môžeme si priliať vodu z vareného kelu a cesnaku.

Okoštujeme!

 

šalát z ružičkového kelu | šalát | šaláty

 

šalát z ružičkového kelu

 

šalát z ružičkového kelu | šalát | šaláty | salat