Šalát z ružičkového kelu
2 porcie
Ingrediencie
300 g ružičkového kelu
50 g cesnaku
100 g cibule
100 g domácej údenej slaniny
100 g parenice
Soľ podľa chuti
Nove a čierne mleté korenie podľa chuti
Postup
Ružičkový kel spolu s cesnakom a polovicou cibule uvaríme v osolenej vode. Kel preseknemu na štvrťky, cesnak a cibuľu nasekáme na väčšie časti.
Slaninku nakrájame na tenké rezance, spražíme do zlata (bude pekná žltučká, bez masti, bude len chrumať pod zubami). Pri dopekaní pridáme na strúhadle nastrúhanú cibuľu, zľahka prehrejeme, pridáme do šalátu, zamiešame a posypeme parenicou (syrom).
Dochutíme soľou a korením. Ak by sa nám zdal, že je veľmi hustý môžeme si priliať vodu z vareného kelu a cesnaku.
Okoštujeme!