Šalát z čiernych paradajok a uhorky
2 porcie
Ingrediencie
200 g čerstvých uhoriek nakrájaných na štvrťky
200 g čiernych paradajok nakrájaných na menšie časti
Dresing
1 PL oleja
200 g kyslej pochúťkovej smotany
10 cl šalotkového octu (alebo jablčného, vinného) !!!Celiatici použijú len ocot vhodný pre celiatikov.
Štipka soli
Postup
Uhorky a paradajky si nakrájame, jemne prelejeme olejom, octom, osolíme a zamiešame s pochúťkovou smotanou.
Na vrch môžeme pridať nasekanú vňať (petržlen, zeler, ligurček - magy, pažítka) prípadne obohatiť o strúhaný syr, pečené mäso, šunku a iné.
Šalát je pripravený tak, aby nám vynikla chuť uhorky a paradajky.
Okoštujeme!
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.