Veľkonočná džabanina
Vhodné aj pre bezlepkárov
Ingrediencie
Veľkonočný koláč | vianočka
Vajcia
Šunka - rôzne druhy
Klobása
Kyslé mlieko farmárske
Chren
Postup
Narežte si na kúsky veľkonočný koláč, vajcia, klobásu a rôzne druhy šunky, prisypte nastrúhaný chren a zalejte kyslým najlepšie farmárskym mliekom. Všetky ingrediencie v miske zľahka premiešajte a podávajte ako chutné a zdravé veľkonočné jedlo.
Moja rada
Ak neviete upiecť koláč, tak si kúpte vianočku, miesto kyslého mlieka sa dá použiť kvalitná pochúťková smotana kúpená v jednom zo supermarketov. Chren sa dá tiež kúpiť, aby ste nemuseli rozkopať celú záhradu a aj tak ho nebudete môcť nájsť.
Tip
Na Veľkú noc si určite robíte slávnostnú misu a to znamená, že všetky odrezky, ktoré sa Vám rozsypali, nezmestili a nedajú sa použiť na krásne ozdobenú misu, viete spotrebovať ako ja na Veľkonočnú džabaninu. Ochutnajte, poprípade dosoľte himalájskou soľou a okoreňte. Všetkého s mierou, pretože ingrediencie použité sú slané, ba niektoré šunky až presolená, preto pozor na zvýšený tlak a cholesterol.
Pri dodržaní určitých ingrediencií, to znamená ak použijete vianočku alebo koláč bezlepkové, bude to vhodné aj pre celiatikov.