Cuketový šalát so sójovým mäsom
5 porcií
Ingrediencie
1 balíček sójových plátkov (alebo sójových granúl, malé kocky ako mleté mäso)
600 g cukety
0,5 dl oleja (slnečnicového bez výraznej chute)
Soľ
Mleté čierne korenie
Postup
Balíček sójových plátkov uvaríme cca 5 minút v zeleninovom vývare, alebo (bezglutamanovom bujóne)
Necháme ich do druhého dňa vychladnúť.
Plátky vyžmýkame a mlynčekom pomelieme na hrubšie (cca 6-8 mm šajba, mlynčeková rezacia doska)
Keď to máme pomleté, zľahka premiešame s cesnakovým olejom a tým docielime, že sója dostane svoju vlastnú chuť.
Cuketu nastrúhame na hrubšie, vyžmýkame a zmiešame so sójovým mletým mäsom.
Dochutíme podľa fantázie (cesnakom, pažítkou, estragónom - palina dračia, netreba kombinovať veľa ostrých chutí).
Kombinuje sa, len jedná ostrá chuť a jedna jemná chuť, viac nie, plus soľ a mleté čierne korenie.
Pochutíme si.
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.