Pečený baklažán s capresse
4 porcie
Ingrediencie
400 g mozzarelly
400 g väčšie cherry paradajky
Bazalka
Cesnakový olej
50 g masla
20 g soli
600 g baklažánu
2 – 3 vetvičky rozmarínu
Postup
Pripravíme si šalát caprese, použijeme väčšie guľky mozzarelly, ktoré nakrájame na plátky. Caprese rozložíme po okrajoch taniera a do prostriedku dáme grilovaný baklažán.
Baklažán si očistíme od šupy, prekrojíme ak je dužina stará vyberieme, ak je ešte konzumovateľná necháme. Baklažán si nakrájame na plátky – kúsky. Maslo rozpustíme, pridáme rozmarín, jemne opražíme, počas praženia osolíme a rozmarín vyberieme.
Pridáme na plátky nakrájaný baklažán, opečieme a servírujeme do stredu taniera.
Pochutíme si !
!!!Celiatici použijú len suroviny vhodné pre celiatikov.